De Winterswijkse steengroeve
Alom bekend is de Winterswijkse Steen- en Kalkgroeve in de buurtschap Ratum in het oostelijkdeel van de gemeente.
Een unieke atractie voor NederlandNatuurliefhebbers, geïnteresseerden in geologie, mineralen en fossielen kunnen in Winterswijk volledig aan hun trekken komen.
Op veel plaatsen in onze gemeente komen oude aardlagen aan of nabij het aardoppervlak voor. Vooral liefhebbers van het zoeken naar fraaie en interessante overblijfselen uit onze aardkorst krijgen in Winterswijk ruime gelegenheid.
Jaarlijks trekt deze groeve tussen de 2000 en 3000 bezoekers uit feitelijk heel West-Europa, in hoofdzaak natuurlijk mineralen- en fossielenverzamelaars, maar ook de in de Oost-Achterhoek verblijvende toeristen
zondag, november 19, 2006
zaterdag, november 18, 2006
donderdag, november 09, 2006
zaterdag, november 04, 2006
Kasteel Slangenburg
Het huidige huis is ontstaan begin zestiende eeuw.GeschiedenisIn een bosrijke omgeving aan de noordzijde van de weg van Doetinchem naar Varsseveld ligt het kasteel Slangenburg.
De naam is mogelijk afgeleid van de Slingebeek die zich op korte afstand van het kasteel door het landgoed slingert.Het Kasteel bestaat uit drie vleugels: een hoofdgebouw en twee zijvleugels loodrecht hierop aan de voorzijde. Op de buitenhoeken aan de achterzijde staan twee ronde torens. Een brede gracht loopt om het kasteel. Terzijde van het voorplein liggen de twee dienstgebouwen. Alleen de toren op de rechter achterhoek is afkomstig van een ouder bouwwerk, al het overige is in de tweede helft van de zeventiende eeuw verrezen. Het laat zeventiende-eeuwse karakter is uitstekend bewaard: men lette op de aardige spitsen van de torens en de hoge schoorstenen
Kasteel Slangenburg
Abonneren op:
Posts (Atom)